Cityronde van Tiel

In het voorprogramma van de Profronde van Tiel, stonden Joost en Nick aan de start bij de Amateurs/Juniorenkoers. Onder een stralend zonnetje konden ze warm rijden op het lastige rondje door het centrum met finish op de kade. Het deel door het centrum bestond uit haakse bochten met rode klinkers. “als het maar niet gaat regenen”, zei Joost nog…

Nick was jarig, en werd door de speaker nog even in het zonnetje gezet. En net voor de start was dat zonnetje ver te zoeken: de hemelsluizen gingen vol open. Direct na het startschot schoot Nick naar de 4e plek in bocht 1. Dat was ook nodig, want het gehele peloton spatte uiteen. Joost kreeg dit niet voor elkaar, en bleef te ver van achteren hangen. Met als gevolg dat hij de eerste 3 ronden om de glijdende en vallende renners moest. Het stuk door het centrum was spiegelglad geworden in sommige bochten. Dat was hem teveel, en hij besloot in de remmen te knijpen.

Nick kon post vatten in een 3e groep. Eerst een kopgroep van 3, daarachter 6 man, en dan dus het restant van het peloton. Nick kon van die groep de spurt winnen, om mooi als 10e te finishen.

Impressie Cityronde van Tiel