BWF Galder

Joost Henry Nick Andrew en Roel stonden met 49 renners aan de start van een mooie en zonnige omloop van 4,6 kilometer, pal tegen de grens met België. De zon was nu overduidelijk voelbaar aanwezig en het werd een echte zomerse dag. De amateurs maakten er een mooie wedstrijd van, met diverse ontsnappingspogingen en een hele hoge snelheid. In het begin was vooral Nick Riddy actief met de leidersprijs bezig. Maar na vier ronden brak het peloton in diverse stukken waarna er vier à vijf groepen renners op het parcours reden.

In de eerste groep was het Roel die goed de forcing voerde. Nick kon in het 2e groepje mee springen. Deze groep reed goed samen en konden wat een onoverbrugbaar gat leek toch dichtrijden. Joost Henry en Andrew zaten in de 3e groep.

Roel en Nick waren door het harde werken een beetje “gekookt” en konden daardoor niet echt meer strijden voor de eerste plaatsen.De grote kopgroep verbrokkelde op het eind en Nick kwam als 15e over de meet. Roel rond de 20e plaats, Henry Joost en Andrew finishte in de 3e groep.