Antoine zegeviert bij de 40+ in KNWU Regiokampioenschap

Tweede Pinksterdag staat traditioneel in het teken van de Districtskampioenschappen van de KNWU. Dit keer voor de amateurs Regiokampioenschappen, een combinatie van districten Brabant Zuid-West, Brabant Zuid-Oost en Limburg. Tevens moesten de leeftijdscategorieën 30+ en 40+ gezamenlijk hun kampioenschap rijden. Wel werd er achteraf een apart klassement opgemaakt per leeftijdsklasse. Snapt u het nog??? Mooi, dan hier het verslag:

Bij de 30+ stonden Joost en Nick aan de start, bij de 40+ Antoine, Henry en Willy. De organisatie had een mooi parkoers uitgezet: een grote ronde van ruim 4 kilometer. En direct vanuit het vertrek werd er gedemarreerd. Antoine was een van de eersten om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ook Joost had er zin in, en beiden zouden uiteindelijk niet van het front wijken. Na wat losse uitlooppogingen die nergens toe zouden leiden, ontstond uiteindelijk een kopgroep van 13 met inderdaad Antoine en Joost erbij. De kopgroep werkte niet altijd goed samen, maar wist toch weg te blijven.

Mede vanwege de niet altijd lekkere samenwerking begon de finale al vroeg. Meerdere pogingen om wederom weg te komen mislukten, maar de beste poging was van Antoine in de laatste ronde: wegrijden en wegblijven. Zijn medevluchter werd verslagen in de spurt, en daarmee won Antoine de koers en was daarmee ook automatisch Regiokampioen 40+! Nadat de rest van de kopgroep gefinished was, bleek dat Joost 2e was geworden bij de 30+. Dus 2 FCA mannen op het podium bij deze Regiokampioenschappen!!! Een mooi resultaat voor deze renners en de club.

[flickrset id=”72157633603171801″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”large”]