Antoine komt met solo op stoom in Diepenbeek (B)

Waar sommigen voor de zaterdagkoers in Soumagne kozen, of naar Rijsbergen gingen, koos Antoine voor het Belgische Diepenbeek op zondag. Een mooi, maar zwaar rondje van 8 km, dat 10 keer gereden moest worden. Antoine pakte de kopstart, maar dit was eigenlijk alleen om zich even te laten zien en even het gevoel te hebben om op kop te rijden. Dit was de laatste keer in de koers dat dat zou gebeuren….

Met name de eerste 3 ronden werd hard gekoerst. Vals plat omhoog tegen de 40 km/u aan en naar beneden richting de 55 km/u. Dit is koersen zoals het bedoeld is! Antoine had standje ‘overleven en niet te vaak in het rood komen’ ingeschakeld en dat lukte vrij aardig. met nog 30 km te gaan reden 4 Belgen weg en daarachter viel het eigenlijk gelijk stil. Het maximaal haalbare was een 5e plek dus.

Plan was om in de laatste ronde een geschikt moment te kiezen en met een korte solo iets te gaan proberen. Dit plan werd bijgesteld toen met nog ruim 10 km te gaan het peloton breed uitwaaide en er plek was om erlangsop te demarreren. Direct rond de 200 mtr voor het peloton uit, dus ook geen weg meer terug. Gas erop en op de beter lopende stukken enigszins proberen te herstellen. Dit lukte tot op de streep, en met een mooie 5e plek op zak, weer gas erop en richting Cuijk. Zware benen wel.

 

[flickrset id=”72157643174564503″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]