(Aller)laatste voorjaarsrit in Oss

Sander, Joost, Dik, Tijn en Andrew stonden zondag 20 maart namens FCA Cycling team aan de start van de laatste, mogelijk helaas de allerlaatste, voorjaarstrainingswedstrijd in Oss.

Sander stond 3e in het klassement en alleen Juul van Loon kon hem nog inhalen. Dus na het inmiddels traditionele 1e ronde poging van Sander om weg te springen tot niets kwamen, glipte Andrew attent mee toen Juul en zijn ploegmaat Bart Classens in de aanval gingen. Helaas was Sander niet mee. De slag was al gemaakt na een kwartier en in de volgende 5 kwartier bouwde de kopgroep van 7 man de voorsprong uit tot meer dan 2 minuten. Andrew had geen goede benen en in het kader van Sander’s klassement verdedigen heeft hij toch heel weinig kopwerk gedaan. Hij kon maar net de diverse aanvallen in de laatste 2 rondes pareren om vervolgens 4e te worden in de sprint. De overwinning ging naar elite renner Kevin Nooijen met Juul ‘slechts’ 3e. Sander’s 3e plek in het klassement was hierdoor veiliggesteld.

Daarachter had Joost gedemarreerd met 2 man maar die zijn teruggepakt. Vrij snel daarna kon een groep zich losmaken met daarbij Dik, Tijn en Sander. De FCA sprint trein kwam goed op stoom en de mannen sprintten naar de 8e, 9e en 10e plek. De grote groep daarachter brak ook nog een keer. Joost was in de eerste instantie niet mee maar hij kon gelukkig zelf uiteindelijk de oversteek maken en hij kwam als 16e over de streep.