Afsluitende trainingsrit Oss 18 maart

Zondag 18 maart was er, op verzoek van de renners, nog een wedstrijd in het kader van de trainingsritten te Oss. Deze zeer goed georganiseerde wedstrijden zijn altijd goed bezocht., ook door FCA renners. Vooral Willy liet zien dat hij deze wedstrijden goed verteerd in de eerste maanden van het jaar. Hij stond, met nog 1 koers te gaan, aan kop het het klassement. Vandaag werd hij vergezeld door Henry en Joost.

Met een ferme wind die waaide over het parkoers, beloofden de 7 kwartier en 5 ronden een slijtageslag te gaan worden. De deerde Joost niet, want in ronde 2 al besloot hij aan te sluiten bij 2 ontsnapte renners. Het groepje groeide uiteindelijk uit tot een man of 9, waarvan gedurende de wedstrijd steeds minder renners energie over hadden om mee te draaien. Deze ontsnapping was dan ook gedoemd te mislukken.

Nadat deze energieverspillende actie teniet was gedaan, kwamen er nog diverse schermutselingen. De belangrijkste kwam een paar ronden voor het einde. Hier reden weer een paar man weg van het vermoeide peloton. Willy kon attent aansluiten, en aangezien de andere kanshebber voor de eindoverwinning in het klassement in het peloton zat, was hiermee het eindklassement dan ook bezegeld. Willy sloot de zeer succesvolle  serie af met een 3e plek in deze afsluitende koers. Henry en Joost zagen alles van een afstandje gebeuren in het peloton.