1e vestingsronde Grave

Op zondag 4 september 2022 reden Sander, Jeroen, Willy en Tijn de 1e Vestingronde van Grave. Een prachtig maar zwaar parcours door het historische centrum van Grave. Met een lengte van 1600 meter waarvan een groot gedeelte over kinderkopjes. Een echte kermiskoers.

Een lastig rondje waarin voorin rijden een must was. In het parcours zat een listige bocht waarna het direct omhoog liep waardoor je zowat stil stond als je als 10e door de bocht moest.

Voor de start werd er in het peloton afgesproken om voorzichtig door de 1e bocht te gaan om valpartijen te voorkomen. Toch was het direct koers om zo ver mogelijk vooraan door de 1e bocht te kunnen. Daarna vol gas richting de eerste strook kinderkopjes.

Sander en Tijn hadden een goede start en koerste vanaf moment 1 vooraan in de wedstrijd. Meerdere aanvalspogingen van andere werden gepareerd en het peloton bleef lang bij elkaar. Inhalen op de kinderkoppen was nauwelijks te doen. Wel vielen er steeds meer renners af door het zware rondje.

Voor Willy bleek het al snel een te lastig parcours. Mede doordat hij in de ochtend al een wedstrijd had gereden in Breda bij de BWF. Toch kon hij het niet laten om zijn gezicht in Grave te laten zien. Ook Jeroen moest zijn meerdere erkennen en kwam in een groepje achter het peloton terecht.

Sander en Tijn vielen een aantal keer aan maar kregen niet de vrijheid om zich los te rijden van het peloton. Tijn ging ondertussen ook mee sprinten voor de premies waar hij 1 keer 1e en 1 keer 2e over de streep kwam. 3 rondes voor het einde probeerde Tijn het nog een keer en kreeg 2 sterke renners mee maar ook dit was niet genoeg om voor het podium te rijden.

Uiteindelijk reed Tijn naar een knappe 5e plek. Sander eindigde als 9e, Jeroen en Willy kwamen als 17e en 19e over de streep. Dit was misschien wel de zwaarste wedstrijd van het seizoen.

© Theo Peeters