Zware Sint Josef Klassieker

Dik, Ferry, Henry, Nick en Joost stonden bij de Amateurs aan de start van deze semi-klassieker van 100 km. Bij het inrijden voelden ze de wind al. Dit ging zwaar worden, en dat bleek in de wedstrijd ook. Op het smalle parkoers was slechts plaats voor 7 of 8 man in de waaier, de rest moest op de kant. Het peloton viel na de eerste bocht dan ook al meteen uit elkaar. Dik en ferry kwamen in de tweede groep terecht, henry en Joost zochten een groep op wat verder terug, en Nick moest na de eerste schermutselingen helaas de strijd staken.

En zo werd het voor bijna alle coureurs een kwestie van bijna de gehele koers kop-over-kop rijden. Uit de kopgroep reed een tweetal weg, waarna de groep van Dik en Ferry in de laatste ronde nog kon aansluiten bij de eerste grote groep. Er werd dus door hen gespurt voor de laatste podiumplaats. Dik werd 5e in die spurt, en dus 7e overall. Ferry kwam op een 19e plek uit na hard te hebben gewerkt. In de laatste groep werd Joost 2e in de spurt, 45e in totaal. Henry werd kort daarachter 49e. Uiteindelijk kon FCA nog een beker ophalen voor een 5e plek in het ploegenklassement. Aan de kopjes te zien was iedereen tot het gaatje gegaan. Het was een loodzware editie.

[flickrset id=”72157643965138554″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]