WVAN Gemert

Vanavond stond de WVAN koers in Gemert op het programma. Met z`n drieen stonden we aan de start bij de amateurs, Joost, Nick en Sander. Eerst werd er een minuut stilte genomen door het droevige overlijden van Piet Rooijmans, de grondlegger van de WVAN bond, wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met dit verlies. Na dit mooie eerbetoon klonk toch het denkbeeldige startschot. Het was een lastige koers, een lang recht stuk waar je eigenlijk altijd in het zicht bent, dus weinig geslaagde ontsnappingen. Na ongeveer 5 rondes gingen er 3 man weg, geen FCA`ers. Dit vond Joost niet kunnen en ging op jacht naar dit drietal en reed het gat mooi dicht. Ze kregen nooit heel veel voorsprong en met nog 3 rondes te gaan werden ze toch weer opgeslokt door een uitgedund peloton. Na nog een paar ontsnappingen die tot niets leidde moest er gesprint worden, Sander is de man die goed in het peloton staat dus die werd door Joost en Nick perfect naar voren gebracht. Na ingesloten te zitten werd hij 8e, toch weer een paar puntjes.

Maar liefst vijf masters stonden aan het vertrek in Gemert. Bart was ook weer van de partij, en had er wel zin in. Na de minuut stilte voor Piet, schoot het peloton in gang. Er werd weer flink doorgereden, maar in de tweede ronde probeerde Stephan het toch. Drie man sloten iets later bij hem aan. Intussen zaten de andere vier Fca mannen alle voorin om af te stoppen of mee te springen voor als er nog meer zouden springen. Niet veel later gingen enkele renners het proberen, meteen sprongen Johan en Andrew mee en er viel een gat, zodoende reden zij steeds verder weg van het peloton. Na twee ronden hadden zij het gat gedicht naar de koplopers die inmiddels uit tien renners bestond, waarvan drie Fca renners. Zij probeerde de koers te controleren door mee
te springen bij een ontsnapping. Toch lukte het een man om weg te komen en hij won de wedstrijd, de rest ging sprinten en Johan werd vierde, Stephan achtste, Andrew negende. Peter eindigde in het Peloton op een drieentwintigste plaats en Bart liet het lopen en werd eenenveertigste.