Verlangen naar vlakke wegen

Na enkele weken van inactiviteit op de fiets – door vakantie, klussen in het huis en werkreizen – heeft Dik de training weer opgepakt voor de laatste maanden van het seizoen. En dus begon het ook weer te kriebelen om een wedstrijd te rijden.

In de privé agenda paste het, maar toch wat twijfels bij de inschrijving voor de klimcriterium in Berg en Terblijt. Had ik daar met deze beprekte trainingsarbeid wel iets te zoeken? Ach, het zou in ieder geval een goede training zijn.

In een regenachtig Berg en Terblijt stond de Geulhemmerberg 16 maal op het menu. Inderdaad te veel met de twee weken weer echte trainingsarbeid. Het peloton moest Dik laten gaan, maar in zijn eentje of soms in kleine groep de kuitenbijter voldoende keren betwist om de conditie weer een stapje hoger te brengen..

Al op donderdag erop een herkansing in Ede. Ditmaal hele andere weersomstandigheden. Tropisch warm. En een nieuw parcours. Ook weer met een vies oplopende finishstraat en ook ditmaal weer een schitterend startveld. Ruim 120 renners. Dik plaatste zich goed vooraan in de beginfase, maar iedere ronde liepen de benen weer een beetje meer vol tot na een half uur de volledig blokkeerde. Dik kwam in een achtervolgend groepje terecht. Uiteindelijk werd hij formeel 60e. Weer een goede training, maar nu toch wel echt behoefte aan vlakke wegen!