Slopende Ronde van Uden

Gister stond de Wielerronde van Uden op het programma. En ondanks dat het een van de laatste wedstrijden van het seizoen is, waren onze fca mannen nog dermate gemotiveerd dat ze met 7 mannen aan de start stonden. Maarten besloot een leidersprijs weg te geven. Helaas ging hij niet met FCA mee naar huis, maar toch heeft hij daarmee zijn Schildersbedrijf in ieder geval goed gepromoot.

Het was een zware ronde in Uden waar heel, maar dan ook heel hard werd gereden. Een ronde van ca. 1800 meter met veel te veel bochten. Er waren maar slechts enkele momenten dat het even stil viel, maar dat was nooit voor lang. En ondanks de motivatie van de fca mannen, leek het té hard te gaan of was de koek gewoon op, nu het einde van het seizoen naderde. Hoe dan ook, we hebben ons wél laten zien. En dat telt ook.

Al heel snel ontstonden er ontsnappingen, maar die werden telkens weer snel teniet gedaan. Joost zat ook even in een groepje van 6 mee, maar ook zij werden weer snel teruggepakt. Ongeveer halfweg koers onststond er een kopgroep van 3, die we niet meer terug gingen zien. Maarten probeerde ook nog het een en ander, maar ook hij werd weer teruggepakt door het peloton. Een paar ronden voor het eind ontsnapte er nog 4 mannen. Joost probeerde nog weg te komen, maar helaas wilde de benen niet zo graag als Joost zelf. Ook Ferry had het zwaar te verduren met benen die andere dingen wilde dan het koppie. Hans hield het ook voor gezien na een paar ronden. Maar als hij heel eerlijk is, is hij ook nog niet voldoende hersteld van zijn valpartij, om zulke zware rondjes te gaan rijden. Pierre had maar weer eens de pech om lek te rijden in de 3e ronde al. Dus ook hij moest het voor gezien houden. Willy reed mee voorin het peloton maar kwam er in de sprint ook niet echt meer uit. Henry reed de wedstrijd netjes uit en was tevreden over zijn sprint.

De jury was vandaag net zo toe aan de seizoensafsluiting als onze mannen, gezien de uitslag die zij neerzette. Pierre is ondanks zijn lekke band en afstap toch nog als 28e geklasseerd. En Ferry heeft met pijn en moeite de wedstrijd netjes tot een eind gebracht, eindigde vlak achter Maarten, en staat niet geklasseerd. Maar ach, het seizoen loopt toch op zijn eind……tijd om te rusten voor iedereen. Speciaal natuurlijk voor onze pechvogels van dit jaar; Henry en Hans. Zij zullen hun rust goed gebruiken en volgend jaar terugkomen om alle verloren tijd dubbel en dik in te halen.

Leave a Reply