Seizoen opener in Heeswijk

Op zondag 19 maart stond de seizoen opener op het programma: de Ronde van Heeswijk-Dinther. Na een reeks trainingswedstrijden, de eerste “echte” wedstrijd, en dus gespannen gezichten bij de start: Andrew, Dik, Henry, Joost, Nick en Sander in de kleuren van FCA.
Een stevige wind, maar de windrichting was zo dat de meeste gedeelten met wind tegen, bewoond en dus redelijk beschut waren en het open lange stuk voor de laatste bocht was wind zij in de rug.
De FCA shirts waren goed van voren te vinden. Helaas had Andrew een off day, pap in de benen. Joost was door de rug gegaan – hij was daags voor de koers letterlijk een jaartje ouder geworden – en reed bijna de gehele koers in laatste wiel.
Een sterk viertal reed weg en bleef weg. Daarachter bleef het peloton – op een paar schermutselingen in de laatste paar ronden na – bij elkaar. Sander en Nick probeerde het enkele keren, maar bleven nooit lang weg. In de laatste ronde ging het in hoge snelheid richting laatste bocht. Op het korte rechte eind was nauwelijks een plaats goed te maken. Dik en Nick positioneerden zich goed, 14 en 15e in de uitslag, Sander werd 31e, Henry eindigde in het buik van het peloton en Joost in de staart.
De kop is eraf!