Rucphen (BWF)

Vol goede moed zijn Nick en Henry naar Rucphen vertrokken. Rucphen het dorp van Frits Pirard (volgens Nick) en misschien dan ook wel een beetje van Bobbie Traksel. Hij is namelijk de “schonezoon” van Pirard. Eurosport (daar doet Traksel verslag voor) en Jose Been hebben we niet gezien.

Vanuit de start werd er flink gas gegeven en na enkele ronden begon zich voor het peloton een groep renners te vormen. Nick sprong er naar toe en Henry even later ook. De 16 renners verstaan elkaar goed en zo rijden ze langzaam maar zeker weg van het peloton. Het peloton is niet bij machte terug te komen.
Drie renners besluiten er opeens tussen uit te trekken. De overige dertien renners kunnen elkaar goed vinden en zo raken de drie renners niet uit het zicht. Na ronden lang achter de drie gasten te hebben gejaagd, besluiten de drie vluchters de benen stil te houden en zich in te laten lopen.  Nick was hiervan de oorzaak. Hij plaatste namelijk een knal harde demarrage naar de drie leiders, wat uiteindelijk het gat behoorlijk verkleinde. Verschillende uitvalpogingen van renners worden teniet gedaan door de achter gebleven renners. Twee ronden voor het einde rijden drie renners weg. Nick probeert bij hun aan te sluiten, maar dat lukt net niet.
In de laatste ronde zet Henry zich schrap voor de spurt met als resultaat een 4de plaats. Nick wordt ondanks zijn uitval 11e