Ronde van Rijsbergen

Een pittig windje en dreigende wolken voor de start voorspelde voor de renners niet veel goeds, en ja, inderdaad het werd een zware koers, maar wel op een mooi parcours. Twee keer wind van op zij en dus het risico dat als je op het lint rijdt en iemand voor je een gat moet laten vallen dat je er af ligt. Dat was voor de renners een teken om vanaf de start vol te vertrekken.

De eerste ronden waren het voornamelijk eenlingen die voor het peloton uit reden om de diverse premies mee te pakken. Tot iets voor halverwege de wedstrijd er een serieuze ontsnapping op gang kwam. Sammy Bogaert, Guus de Graauw, Sil van de Ven en Cas Graafmans bouwden gezamenlijk een mooie voorsprong op en pakten de vele premies mee. In het peloton probeerden we met diverse renners een achtervolging op gang te zetten, maar het mocht niet baten…….

De renners in het peloton begonnen twee ronden voor het einde de benen stil te houden. Vermoedelijk begon de vermoeidheid bij de renners parten te spelen, waardoor de kopgroep ineens steeds verder weg liep en ze uiteindelijk konden strijden om de overwinning. Cas Graafmans was al diverse keren als eerste over de meet gekomen en liet ook in de eindsprint zien dat hij op dit moment heel sterk is. Graafmans won, voor Van de Ven en De Graauw. Bogaert werd de eerste Belg op de vierde plaats. Philippe van Opstal was de beste van het geheel verbrokkelde peloton en werd vijfde, Henry werd twaalfde en Pepijn fietste de wedstrijd goed uit.