Ronde van Genk

Op de Belgische site stond vermeld dat in Genk een wedstrijd te rijden is op zaterdag 19 augustus. Een paar dagen voor de wedstrijd zijn de starttijden plotseling vervroegd. De weergoden zijn dankzij die gewijzigde starttijden de twee coureurs gunstig gezind en zo besluiten ze naar Belgie te gaan. Eenmaal ter plaatse gearriveerd, zien de FCA-ers dat ze aan de achterkant van de finish zijn. Ze moeten aardig omhoog kijken om het parcours boven te zien. Willy heeft de handrem van zijn auto maar eens goed aangetrokken. Je zou het maar meemaken dat die auto naar beneden rolt. Met een beetje pech moet je dan ook nog met de fiets naar huis……..

Boven op de berg gaan de renners van start. Drie renners vliegen er vol in. Dit is niet Belgisch, maar het gebeurd wel. Henry probeert het gat nog dicht te rijden, maar dat gaat niet lukken. De drie zijn gevlogen. De drie ploegmaten van een van de koplopers houden het peloton onder controle, waardoor het dicht rijden of in een groepje er achteraan rijden gewoon niet lukt.

In de laatste ronde houdt Henry de boel zo goed mogelijk bijeen voor de spurt berg op. Hij wordt derde in de sprint en zo mag hij met een zesde plaats bij de 40+ naar huis. Willy die zich ook kranig verweerde en niet opgaf mocht met een 8ste plaats bij 50+ een dikke enveloppe ontvangen.
Fietsen in de auto. De handrem eraf, maar weer van die berg afrollen en naar huis.