Ronde van Bemmel

Zondag 10 september stonden Peter Jansen, Joost, Tijn, Jeroen, Dik en Frank aan de start van de Ronde van Bemmel. Een mooi moment voor Frank, want hij reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen na lang blessureleed. Ook Tijn is weer terug na een vervelende rugblessure, maar hij reed vorige week al zijn eerste wedstrijd na zijn blessure. 

Het was met zo’n 30 graden en een hoge luchtvochtigheid zwaar om te koersen in Bemmel. Er stonden 47 deelnemers aan de start en vanaf de eerste ronde vlogen zij er in. De heel licht oplopende finishstraat werd in het begin telkens met ruim 50 kilometer per uur gepasseerd. Dat zorgde er mede voor dat een flinke kopgroep wegreed. De FCA-renners konden goed mee in het peloton en Dik handhaafde zich helemaal vooraan, maar ze misten allen de kopgroep.

Gelukkig reed deze groep niet meteen helemaal weg en zo konden nog diverse renners de sprong naar de kopgroep maken. Ook Dik maakte zo knap de sprong naar voren. Doordat er echter steeds meer renners vooraan kwamen aansluiten was de samenwerking ver te zoeken. De kopgroep was op een gegeven moment zo’n 20 man sterk en dat was te veel. De snelheid ging er uit en het peloton kwam weer aansluiten. Dat was het sein voor een duo om weg te rijden, maar ook zij werden een flink aantal rondes later weer teruggepakt door het peloton.

Iets na half koers kon ook Jeroen zich vooraan melden in het peloton. Na enkele prikjes lukte het Jeroen om samen met een andere renner weg te rijden. Na 2 rondes kwamen er nog 5 man aansluiten. De samenwerking was niet super goed, maar toch lukte het om een voorsprong op te bouwen. Heel groot was het verschil met het peloton niet, waardoor er telkens nog wat renners konden komen aansluiten vooraan. Uiteindelijk kwam er een kopgroep van 15 renners tot stand. De samenwerking bleef vrij matig, maar ook in het peloton was de snelheid er door de hitte veelal uit. Hierdoor bleef de kopgroep in de laatste 10 rondes vooruit. Jeroen kon zich redelijk goed verstoppen in de groep, maar in de sprint begon hij wat te ver van achteren. Hierdoor was het podium niet haalbaar, maar sprintte Jeroen naar een mooie 5e plaats. De andere 5 FCA-renners zaten allemaal nog keurig in het peloton. Dik sprintte daar na voorbereidend werk van Joost naar een 2e plaats in de groepssprint en dus een 17e plaats in de einduitslag. Tijn werd nog 22e, Peter 33e en Joost en Frank lieten de laatste meters lopen.

Moe, verhit en voldaan na een pittige snelle koers aan 42,2 kilometer per uur gemiddeld over 55 kilometer. Het was mooi om met 6 renners aan de start te staan en de van blessures teruggekeerde renners meteen goed mee te zien doen in het peloton. Het wegseizoen loopt langzaam op zijn einde, maar over 2 weken rijden we nog ons clubkampioenschap samen met Maasland Cycling op een parcours in het buitengebied van Wanroij.