Op gesprek met: Henry Schut

Op gesprek met Henry SchutFCA Cyclingteam gaat dit jaar al zijn tweede seizoen in. Het eerste jaar was, met de overwinningen van Willem en Ferry en de vele overige ereplaatsen die werden behaald, op sportief gebied een redelijk succesvol openingsjaar gebleken. Het team was gedurende het hele seizoen actief in zowel criteriums als klassiekers en probeerde tijdens deze wedstrijden altijd ‘mee de koers te maken’.

Desondanks kan het zijn dat u als trouwe volger nog niet volledig op de hoogte bent van wie er binnen de club actief zijn in de wedstrijdsport en wat hun drijfveer is om zich in te laten met deze reeds al beruchte vereniging. In een serie korte portretten zal op de FCA website aandacht geschonken worden aan de leden van onze vereniging. Deze keer met Henry Schut.

Henry Schut, zou je jezelf even kort kunnen introduceren?

Ik ben Henry Schut, 39 jaar en geboren in Gennep.  Rond mijn twee-en-twintigste verjaardag ben ik in Brabant gaan wonen en na wat plaatselijke omzwervingen uiteindelijk in het dorpje Zeeland terecht gekomen. 

Je bent met je bedrijf één van de naamgevers van het FCA cyclingteam? Wat doet jouw bedrijf precies, en hoe voelt dat nou om met je eigen logo rond te fietsen?

Op 1 april 2002 zijn wij als zelfstandig bedrijf in Uden begonnen.  Wij adviseren in verzekeringen, hypotheken en financieringen.Op gesprek met Henry Schut

Zowel het opstarten van een eigen bedrijf als het sponsoren van het “eigen”  FCA Cyclingteam is altijd een droom van mij geweest.  

Afgelopen seizoen heb je nogal wat pech gekend, waardoor je niet veel aan koersen toekwam. Kun je daar wat meer over vertellen?

Begin januari kreeg ik last van een nekhernia. De blessure dwong mij ertoe om eind maart de fiets in de schuur te laten hangen.  De trainingen en wedstrijden en de hele ambiance erom heen, miste ik enorm. Gelukkig kon ik eind juni weer heel langzaam de trainingen hervatten. Eind augustus was de conditie er weer om de wedstrijden te hervatten.         

Uiteindelijk heb je toch nog een aantal wedstrijden kunnen rijden, met een achtste plaats als beste klassering. Hoe heb jij over het algemeen het eerste seizoen van het FCA cyclingteam ervaren?

Ik heb het als  een erg gezellig en hecht team ervaren.   

Even tussendoor: sluip jij eigenlijk liever mee in een ontsnapping, of wil je liever wachten op de eindsprint?

De eindsprint. Het hard eruit schieten uit een op hol geslagen peloton en dan winnen, dat is echt kicken.   

Wat verwacht jij dit jaar van het FCA cyclingteam te zien?

Uitgangspunt is gezelligheid.

Henry, we weten van jou dat je altijd over rappe benen beschikt in de spurt! Leg je de andere sprinters van FCA er nog met gemak op, of hoe zit dat?

Aaii, ik geloof dat jij [ondergetekende, red.] gisteren getuige was van een “pijnlijk” sprintverlies tegen Joost.

Krijgen wij dit jaar nog het klassieke zegegebaar van Henry te zien aan het einde van een koers?

Wie weet. Als ik een goede dag heb en de koers zit mee, dan gaan we ervoor.

Wanneer is voor jou dit seizoen geslaagd?

Als ik enkele leuke uitslagen heb gereden.

 

Tot slot nog een aantal dilemma’s:

Saus erop of ernaast?

Erop en zoveel mogelijk.

Bergop in het wiel van Willy, of bergaf in het wiel van Willy?

Geen van beide, want dan zie ik niks.   

Winnen op ’T Oventje of in de Ronde van Uden?

Winnen op ’t Oventje en een top tien plaats in Uden. Ik ben nog nooit bij de eerste tien geëindigd in Uden dus laten we daar maar mee beginnen. 

Luik-Bastenaken-Luik of Ronde van Vlaanderen?

Ronde van Vlaanderen

Armstrong of Contador?

Contador

 

Bekijk hier het profiel van Henry.

Leave a Reply