Omloop van het Munnikenland – Brakel

Een mooie zonnige zaterdagmiddag met een redelijk licht briesje, zo voelde het langs de kant. Maar het aanzicht van een volledig uiteen gereden peloton bij de sportklasse verraadde al voor de start van de amateurs dat de wind vrij spel heeft op de mooie omloop in het Munnikenland.

Roel, Antoine en Dik vertegenwoordigen de kleuren van FCA. De eerste ronde meteen een nerveus begin en meteen al een behoorlijk tempo. Een sterke groep van 7 renners reed weg. Op het rondje van 10 kilometer bleef de kopgroep echter steeds in het vizier en het verschil was nooit groter dan een halve minuut. Halverwege de koers versnelde het peloton. Het gat naar de kopgroep werd dicht gereden, met als gevolg dat het peloton in verschillende waaiers uiteen viel.

Voorin kwam een groep van 36 man bijeen. Antoine kampte met nawee├źn van kramp van woensdag en Roel kwam in de derde groep te zitten, kansloos om een korte uitslag te rijden. Dik handhaafde zich in de voorste gelederen.

Op het laatste stuk wind tegen waren er verschillende pogingen om weg te rijden. Dik waagde de sprong, maar komt in een tweetal dat terugwaaide van voren. Een groepje van vier man reden weg en gingen sprinten voor de overwinning.

Thom van Beek wist die sprint te winnen voor Marcel Alma en Matthieu Hendriks. Dik positioneerde zich goed in de laatste paar scherpe bochten en sprintte naar een derde plaats van het peloton, 7e totaal.