Andrew 2e in Rijsbergen!

Bij de 50+ wedstrijd was Andrew de enige FCA starter in een mooie startlijst van meer dan 40 renners. Na veel niet succesvolle ontsnappingspogingen, kwamen eindelijk 2 renners in de laatste ronde los. Andrew sprong naar hun toe en zijn timing was perfect. Het peloton hield zich in en de drie koplopers mochten het onderling uitmaken wie er zou winnen. In de sprint kwam Andrew net te kort maar mocht tevreden naar huis rijden met de bloemen voor de tweede plek en ‘al’ zijn eerste podium van 2021.

Bij de amateurs Joost en Dik aan de start. Voor beide de seizoensopener. Beide dus ook gezond gespannen en benieuwd naar de vorm. Door een file bij de afslag Rijsbergen werd het nog haasten. Dat deed de zenuwen geen goed. Een groot startveld – 100 man – waardoor de koers ook zenuwachtig was. Weinig wind, hoge snelheid. Een paar ontsnappingspogingen.
Het was weer even wennen aan het rijden in het peloton, maar dat ging snel. Dik handhaafde zich goed voorin. Joost probeerde met nog 10 kilometer te gaan wat te forceren. De poging mislukte helaas. Dik draaide goed vooraan door de laatste bocht, maar eindige buiten de eerste vijftien einsprijzen. Joost finishte even achter Dik, ook in het peloton.
Foto’s: BWF