Aanvalslust FCA niet beloond in Stramproy

Een van de leukste koersen op de kalender is voor veel renners de NWB wedstrijd te Stramproy. Mooi parkoers, sfeer, en na afloop een ijsje als beloning. En dan ook nog eens mooi weer. Namens FCA een grote afvaardiging.

Vanaf het begin was Nick zeer actief. Gelijk in een ontsnapping. Deze kopgroep groeide aan tot 15 man. Dit was het sein voor het peloton om het gat dicht te gaan rijden. Op het moment dat dit stond te gebeuren, brak het weer en ontstond er weer een nieuwe kopgroep. En zo de hele koers door, ook onze FCA heren lieten zich goed zien.

Op het einde konden er 6 man weg rijden. 1 man ging solo, de overige 5 man, met Nick en Andrew erbij, moesten knokken om voor te blijven. Hierdoor brak het in die groep, en moesten beide FCA renners weer terug naar het peloton. In het peloton brak het ook, en uiteindelijk ontstond er achter de koploper een achtervolgende groep van 13. De FCA mannen misten de slag. Joost reed de laatste ronde nog weg voor de 15e plek. In het peloton finishte Antoine als 18e, Andrew als 22e, Henry als 25e en Stephan en Nick moegestreden daar achter.