Aankondiging: FCA Strava Challenge

Beste FCA-mannen,

Nog niet in vorm voor het nieuwe seizoen? Tijd om daar verandering in te brengen. Vol trots presenteren wij de eerste editie van de FCA Strava Challenge (#FCAstravaChallenge voor Twitter / Instagram hipsters). Deze geweldige challenge moet ervoor gaan zorgen dat iedereen dit jaar ‘scherp als een mes’ aan de start verschijnt van de eerste koersen!

Op dit moment zijn maar liefst 20 prachtige FCA Strava Challenge segmenten aangemaakt en hier kun je als teamlid punten verdienen voor het eindklassement van de FCA Strava Challenge 2015.

De eerste 10 FCA renners op ieder segment ontvangen punten en deze worden 30 april bij elkaar opgeteld om de winnaar te bepalen van de FCA Strava Challenge. We hebben geprobeerd de segmenten te verspreiden over de regio en ook onderscheid te maken in stukken voor sprinters, klimmers, tijdrijders en spoorzoekers (!).

De puntentelling is als volgt:

Positie 1 – 15 punten.
Positie 2 – 12 ptn
Positie 3 – 10 ptn
Positie 4 – 8 ptn
Positie 5 – 6 ptn
Positie 6 – 5 ptn
Positie 7 – 4 ptn
Positie 8 – 3 ptn
Positie 9 – 2 ptn
Positie 10 – 1 ptn

Tot slot nog wat basisregels:

1. Safety first! – neem geen onnodig risico. Binnenbocht pakken met een tractor op komst is altijd een slecht plan.
2. Koersfiets only! – Laat die shiny tijdritfiets maar mooi in de kamer staan glimmen. We doen het met een koersfiets en zonder hulp.
3. FCA Strava Groep – zorg ervoor dat je door beheerder Nick Riddy bent toegevoegd aan de FCA groep op Strava. Dit maakt de puntentelling inzichtelijker.
4. Tussenstanden – Periodiek worden tussenstanden op de website vertoond.