6e trainingsrit Oss

Op Carnavalszondag stond alweer de zesde trainingsrit in Oss op het programma. Voor FCA stoden Andrew, Dik, Henry, Roel en Sander aan de start. Met windkracht 4 beloofde het weer stoempen en op het kantje rijden te worden.

Voor Roel werd het een doorgevoerde training, na een stevige duurrit van zaterdag nog in de benen. Toch klasseerde hij zich nog als 21e. Henry wist een uur aan te klampen, en revancheerde zich zo van de valpartij een week eerder. Hij keek tevreden terug.

Andrew, Dik en Sander konden zich tijdens de schermutselingen aan het begin van de koers goed van voren handhaven. Vooral Sander was erg actief, en dus geen verrassing dat hij bij de juiste slag betrokken was. Vier renners – onder wie Sander – reden weg en kort daarna reed nog een viertal naar deze groep toe. Dik kon net zijn wagonnetje niet aanhaken. Dit achttal zou strijden voor de prijzen. Sander spurtte zeer netjes naar de 3e plek toe.

De achtervolgende groep viel ook helemaal uit elkaar, met Andrew en Dik in deze tweede groep. Andrew wist zich hier nog uit nog te maken in het gezelschap van een andere renner, en verzekerde zich zo van de 10e plek. Dik sprintte naar een derde plek in de groep, 13e overall.

Met nog twee ritten voor de boeg, staat Sander zeer verdienstelijk aan kop van het tussenklassement.