De Rips

In de voorlaatste wedstrijd van de WVAN, stonden voor FCA Frank (amateurs) en Dik (Masters) aan de start. Buienradar beloofde dat het droog zou blijven, maar bij het inrijden zag het er dreigend uit. Meer dan enkele druppels vielen er niet Er stond ook een redelijk briesje, maar bij het gezamenlijk inrijden concludeerde Frank en Dik al dat aan één kant de bossen en maisvelden beschutting gaven; aan de andere kant van het parcours stond de wind listiger.

 

Bij de amateurs enkele ontsnappingspogingen, maar verschillende tweetallen kregen nooit meer dan een tiental seconden. De koers zou beslist worden in een massasprint. In de laatste ronde liet een renner voor Frank een gat val op het stuk met zijwind. Frank kreeg het gaatje in z’n eentje niet meer dicht. Hij werd als 26e geklasseerd.

 

Bij de masters een snelle start. Na een paar rondes viel het even stil, waarbij een viertal renners er tussenuit muisden. Een kopgroep die lange tijd op grijpbare afstand voor het peloton bleef, maar het peloton zou de kop nooit terugzien. In de groepsspurt werd Dik vierde, dus als achtste geklasseerd.