Tijdrit Waarde

Waar de KNWU weinig te bieden heeft voor de Amateurs/Masters op dit moment, hebben de “wilde bonden” het beter voor elkaar. Joost ging voor de allereerste keer naar Zeeland, waar de TMZ (Trimbelang Midden-Zeeland), een tijdrit georganiseerd had. Volgens de organisatie 27,6 km, volgens het Strava segment 26,43 km. Sowieso meer dan dat Joost ooit individueel gereden heeft in een tijdrit. En dat met slechts 1 koers in de benen.
De wind zou geen grote factor spelen. Mede doordat het parkoers deels beschermd werd door een dijk. De renners zouden met steeds 1,5 minuut er tussen oostelijk vertrekken, en op de helft weer omkeren via een klein lusje om dezelfde weg weer terug te rijden. Starttijd 14.33u was het moment om te ervaren hoe de benen waren. Verwachtingen waren er niet, wel de ambitie om 42km/u gemiddeld te rijden.
De heenweg ging redelijk goed. Stabiel tempo, niet te diep gaan om de terugweg nog sterk te kunnen rijden. Na het keerpunt kon Joost inderdaad nog versnellen. Maar op 10 km voor de meet draaide het steeds stroever. Even ontspannen, nog even ontspannen, en weer gas erop en de kilometers aftellen. Bij de finish was het resultaat 12e van de 22 Sportklasse renners, en 27e overall. Niet bijzonder. Gelukkig wel het doel van 42 km/u gemiddeld behaald. En door de pijntjes achteraf en een “20 minuten all-time hoogste hartslag op TrainingPeaks, bleek dat het aan de inzet niet heeft gelegen.
Foto’s: JQ Images Cycling and more