WVAN Milheeze Centrum

Het laatste avondcriterium van de WVAN was zoals gewoonlijk in Milheeze te doen. Het weer was super en er stonden voldoende supporters langs de kant. Helaas waren, in tegenstelling tot vorig jaar, de eerste drie in het klassement al bekend. Ook deze wedstrijd kon daar niks meer aan veranderen.

Bij de Amateurs reden al snel 4 renners weg, waaronder Willem. Even later sprongen er nog wat renners uit het peloton, waar Dik en Joost met meesprongen. Even doorbijten en ze konden aansluiten, waardoor de kopgroep van 10 een feit was. Ze bouwde een mooie voorsprong op. Een ronde of 3 voor het eind sprong Marc van Grinsven weg, natuurlijk wetende dat er rappe mannen bij zaten in deze groep, en de sprint wel eens anders uit zou kunnen pakken. Dik sprong met hem mee en zo reden ze samen naar de finish. Dik zat er helemaal door (zie foto’s) en moest Marc in de laatste honderden meters laten gaan. Maar verliezen van deze winnaar was absoluut geen schande en Dik had er dan ook alles uitgehaald wat erin zat. De rest van de kopgroep kwam hierachter en Willem en Joost werden resp. 6e en 7e. Ferry probeerde er in de laatste 2 rondes voor te zorgen dat er niemand meer weg kon springen uit het peloton om er zo voor te zorgen dat Henry volop mee kon gaan sprinten. Helaas werd hij nipt op de lijn geklopt, maar werd toch mooi 12e. Nick, Ferry en Willy eindigden in het peloton.

Bij de Masters werd eveneens stevig doorgereden. Diverse renners probeerden weg te komen, maar daar werd telkens alweer gauw een eind aangemaakt. Even dachten we dan ook dat het een massasprint ging worden. Toen besloot Peter Verhouden een ronde voor het eind weg te rijden. Iedereen keek elkaar aan, ondanks dat ze weten dat je hem geen 50 meter moet geven. Dan zie je hem niet meer terug. En dat was ook zo….Peter won hier de rit. Het peloton sprintte en Maarten en Peter werden resp. 6e en 14e. Bart eindigde in het peloton.

Zoals ieder jaar in Milheeze sloten we af met een pilsje en wat sterke verhalen over de afgelopen woensdagavonden.

Foto’s

[flickrset id=”72157622009338954″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”original”]

Leave a Reply