De Ronde van Oploo

Waar de profs hun Hoogmis rijden in Vlaanderen, stonden in Oploo Dick, Jeroen en Joost aan de start van een andere wielerklassieker: de Wielerronde van Oploo om de Gouden Helm trofee. Een combi van elite, belofte en amateurrenners, 125 in totaal.
Bij inrijden bleek dat de wind toch sterker was dan verwacht/gehoopt. De trouwe fans uit Gemert wisten het al: het gaat helemaal uit elkaar vallen. Daar kwamen de heren ook al snel achter. Na de start links het dorp uit, en daar begon gelijk de strijd. De weg was niet breed genoeg voor iedereen, dus al gauw op de kant, en al snel moesten renners lossen.
Na een paar ronden kregen Joost en Jeroen het zwaar. Joost kon nog net aansluiten bij een paar renners, voor Jeroen was het helaas over. Joost bleef met zijn groepje rijden, en steeds sloten er renners aan die terugvielen uit het peloton. Uiteindelijk ook Dik. en Joost konden goed meedraaien, echter, na een uur koers kwam de kopgroep eraan gestoomd, en moest hun groep de koers verlaten. Helaas alle drie een DNF achter hun naam.