De Hel van Honderdmorgen

Op Facebook kwam een aankondiging voorbij van een tijdrit in Doornenburg. De Hel van Honderdmorgen. De naam liet weinig aan de verbeelding over. Dik en Joost besloten in te schrijven. Om niet compleet onvoorbereid te starten, parkoerskennis in een tijdrit kan seconden schelen, besloten ze al eens het parkoers te gaan verkennen. Een technisch rondje wat 2x afgelegd diende te worden. Deze kennis namen ze mee in de resterende trainingen, want 180 graden draaien op een smalle dijk vergt wel wat oefening…

Dik mocht om 19.44u starten, Joost 2 minuten later.

Het was zoeken naar het ritme voor Dik. Een ritme dat door de keerpunten werd onderbroken. Op de dijk stoempen tegen de wind in. Het tweede stuk dan getrakteerd op wind mee. In de tweede ronde alles geven met wind tegen tot aan het draaipunt, met de wetenschap dat het daarna met wind mee naar de finish was knallen.

Joost startte wat te fanatiek, aangespoord door de lokale sfeer op het plein. Na een paar 100 meter even vervelend de dijk omhoog, en weer tempo zoeken. 180 graden keerpunt, 3,5 km wind tegen, weer tempo zoeken. En zo dus steeds focus op het volgende oriƫntatiepunt. Dit liep wel goed, en uiteindelijk een prima tijd voor dit draai-en-keer rondje. Kapot maar zeker tevreden dus.

Allebei alles gegeven. Aan de finish bleek Joost 5 seconden sneller geweest te zijn dan Dik. Daarmee werd Joost 15e en Dik 17e.

Dankzij het algoritme van Facebook toch maar weer kennis mogen maken met een superleuk lokaal evenement!

Foto’s: Dennis Peters Fotografie