NK Tijdrijden Masters 2016

Al jaren is Joost de enige FCA-er die tijdrijden leuk vind. Nu kreeg hij er voor het NK TIjdrijden in Bemmel een lotgenoot bij: Dik. Samen hadden ze al eens het parkoers verkend. 21,5 kilometer. Merendeels over de dijk, met een lastig stuk door de polder. De weersvoorspellingen waren lang slecht. Maar op de dag zelf was het perfect weer. Wat wind, droog en niet te warm.

Joost mocht het bal openen voor de Masters 30+. Met een flitsende start begon hij aan zijn strijd tegen de klok. Maar na 500 meter kwamen de eerste tekenen binnen dat de benen misschien niet pasten bij de moraal. Het werd goed op de hartslag kijken, en daarbij de snelheid negeren,  Na 10 kilometer werd hij ingehaald door de 2e starter. In de polder kon Joost bijblijven, maar op de dijk miste hij de overdrive en verdween de tegenstander, en daarmee ook enige illusie dat het een goede uitslag zou worden.

Dik was nerveus voor zijn eerste echte tijdrit. Hij was net op tijd voor de start, en na het startschot sloeg de ketting een paar keer aardig over. Maar na een moeizame start kwam hij in een goed ritme, en kon dit volhouden tot op de streep. Direct na de streep schoot de kramp er dik in,  Dus de inspanning was perfect ingedeeld!

De winnaar bij de Amateurs had 28 minuten en 15 seconden nodig. Joost kwam op een 23e plek binnen na 30 minuten en 43 seconden. Niet veel later Dik: 26e met een tijd van 31 minuten en 8 seconden.  Het is en blijft een echt specialisme,