Ronde van Bemmel

Dik, Hans, Henry, Jeroen en Joost aan de start in Bemmel. Tijdens de koers de FCA-hemden goed vooraan te zien in het peloton. Het peloton bleef lang bij elkaar; slechts enkele korte ontsnappingspogingen. Joost probeerde het en ook Jeroen demarreerde. In de diepe finale drie renners die wegbleven met een seconde of 10 voorsprong. Daarachter won Dik de pelotonspurt voor de 4e plaats. Jeroen eindigde als 7e, Joost als 29e, Henry als 31e. Hans moest het peloton helaas laten lopen. Een DNF achter zijn naam.

Foto’s: koersfotovanmanon (Instagram)

Tijdrit Bemmel

Op 1 september stond Joost aan de start van de individuele tijdrit in Bemmel, georganiseerd door de actieve wielervereniging TWC ’t Verzetje. Zij organiseren ook de Ronde van Bemmel en de koppeltijdrit aan het eind van het seizoen.

Het concept is simpel: op de dijk 13 kilometer heen, keren op de weg, en 10 kilometer terug. Zo simpel als het klinkt, was het niet. De heenweg was naar het Oosten, met een oostenwind kracht 3. Verder was het prachtig weer. Ideaal om te fietsen, en dat bleek ook door het vele verkeer op de dijk.

Het plan van Joost was hard te starten, hopen dit vol te houden tot aan het keerpunt, en dan hopelijk door de wind in de rug op de terugweg niet stil te vallen op het laatste stuk. Dit plan lukte redelijk, maar na 7,5km kwam helaas toch eerder als gehoopt de tik: de wind won het van de benen. De 5,5 km naar het keerpunt werden een strijd waarbij de snelheid te ver terug viel.

Keren op de weg, tempo zoeken, in de beugels, en weer rammen. Dit ging gelukkig wel goed. Helaas moest hij nog wel vol in de remmen vanwege de drukte. Door fietsers aan de ene kant, en een tegemoet komende auto was er geen plek en moest geremd worden. Weer versnellen, tanden op elkaar, en gesloopt binnenkomen. Uiteindelijk 11e. Niet tevreden, maar het is zoals het is. Het is in ieder geval een goede generale voor de koppeltijdrit in oktober, op hetzelfde parkoers.

Ronde van Grave

De Vestingronde van Grave: een mooie omkadering. Dwars door het pittoresker oude stadscentrum, cafeetjes, volle terrassen, kermis. Voor het publiek mooi; voor de renners een slopend parcours. Kasseien en door de hitte extra zwaar. Voor FCA Dik, Jeroen, Tijn en Willy aan de start. Een koers waar vooral de poort achter in het peloton open stond. Helaas ging het voor tijn en Wille te snel. Het peloton werd klein – bijna sprake van een kopgroep. Met nog tien renners de diepe finale in. Dik en Jeroen haakten hun wagonnetje aan. In de voorlaatste ronde een poging van Jeroen, maar wedr teruggepakt. Dik positioneerde zich redelijk goed en werd 6e. Jeroen finishte als 10e en Willy als 18e.

Bron: Koersfotosvanmanon (Instagram)