Ronde van Sambeek

De kermisronde van Sambeek staat garant voor mooie sfeer en veel publiek. Een echt criterium: een paar lastige bochten en klinkers. Voor FCA Andrew, Dik en Jeroen aan de start. Voor Jeroen praktisch een thuiswedstrijd. In de openingsfase was het aftasten. Toch wat ontsnappingen en versnellingen, hoge snelheid en wennen aan het aanzetten uit de bocht. Even brak de koers open, toen toch weer rust. Even over half koers een ontsnappingspoging waarmee Jeroen mee glipte. Dik sprong nog naar het groepje toe, de kopgroep completerend tot zes man. De groep reed goed samen en sloeg een goed gat. Eén renner moest laten lopen; en met z’n vijven bleef het goed draaien tot in de finale. Jeroen en Dik dus samen in de kopgroep. Wat proberen? In de een-na-laatste ronde ontbrak het goede moment. In de laatste ronde reed Dik op kop. Op het bochtige laatste stuk was het aanzetten. Jeroen in derde positie, Dik kwam in vierde positie. Op het korte finishstrook kwam daar geen verandering meer in. Jeroen dus mooi op het podium, Dik 4e en Andrew 14e.

Breda

BWF organiseert de zomercompetitie. Plaats van de competitie is een snel parcours in Breda Moleneind. Een mooi startveld van rond de negentig renners, met voor FCA Dik, Hans, Joost en Peter aan de start. Een hele snelle koers – uiteindelijk net geen 46 km/u – en geen enkele ontsnapping hield lang stand. Peter moest helaas lossen na een gaatje te veel dicht gereden te hebben. Het liep op een massaspurt uit waarbij Dik als 14e, Hans 22e en Joost als 49e geklasseerd werden.

Foto’s: BWF

WVAN Milheeze

De afsluitende wedstrijd van de woensdagavondcompetitie van de WVAN vond traditiegetrouw plaats in Milheeze. Voor FCA Andrew, Dik, Hans en Jeroen aan de start. Andrew sprong meteen mee in een kleine kopgroep van 3 renners. Helaas waaide hij terug naar het peloton. Vrijwel direct reed een groep van 5 – met daarbij Jeroen – weg uit het peloton. Die groep reed goed samen en reed naar de kop van de koers. Zij zouden uitmaken wie de wedstrijd zou winnen. Jeroen wilde als eerste door de laatste bocht, maar twee renners kwamen nog net onderdoor. Zo behaalde Jeroen een verdienstelijke podiumplaats! Dik werd tweede in de spurt van het peloton (9e), Andrew 16e en Hans 27e. Overigens eindigde Jeroen op een nette 4e plaats in het regelmatigheidsklassement.

Foto: wvan.nl