Trainingsrit Oss

De trainingsrit in Oss op de laatste zondag van februari vond plaats onder een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje. Nog wel wat koud in de ochtend, maar het kwik krabbelde al snel naar aangenamere temperaturen. Wel een behoorlijk windje, uit zuidoostelijke richting dit maal.

Voor FCA Andrew, Dik, Hans, Joost, Peter en Sander aan de start. Sander zat al snel in een kopgroep van vijf man. In het peloton bleef het tempo redelijk hoog, maar pas na een uur koers reed een tweede groep in verschillende schuifjes weg. In totaal een groep van acht man die nog naar de kop van de wedstrijd zouden rijden.

Sander finishte uiteindelijk op een verdienstelijke 9e plaats. Dik won de spurt van het peloton, en werd daarmee 14e. Andrew en Joost finishten even verderop in dat peloton, als 24e en 26e. Peter moest éénmaal een rondje laten lopen, maar handhaafde zich vervolgens netjes in het peloton, als 28e in de uitslag. Voor Hans ging het helaas te hard en hij moest na bijna anderhalf uur koers laten lopen.

Sander staat netjes 3e in het tussenklassement. De overige FCA’ers trokken tevreden naar huis met goede wedstrijdtempo-kilometers in de benen.

Foto’s: Jo Nederkoorn (Facebook)