WVAN Boekel, winst voor Bart!!!

Op deze zwoele zomeravond in Boekel stonden dit keer weer 3 FCA masters aan de start. Dit keer geen snelle opening maar een gestaag versnellend peloton. na enige ronden reden twee man weg. Niemand voelde zich geroepen om deze terug te halen, totdat Raats lek reed en de koers moest verlaten. In een mum van tijd werden toen de twee koplopers bijgehaald. Dachten sommigen nu aan een overwinning?

Na verschillende uitlooppogingen bleef alles bij elkaar. In de laatste kilometer toch nog een demarrage. Enkele renners probeerden het gat dicht te rijden. Bart en Peter slopen mee. Het was er op en er over. Alles kwam op een lint, en plots was daar Bart die alles op alles zette en iedereen klopte. Een mooie overwinning voor FCA en voor Bart die hier zeer content mee was. Peter sprintte nog naar een zesde plek en Geertjan werd zestiende.

De amateurs hadden ook last van het weer. Dikke lucht, erg zwaar koersweer. Dat merkten Ferry en Joost in een vroege ontsnapping van 4 man. Zware kost, en dus kansloos. Misschien ook maar goed, aangezien de koers pas begon. Na wat geharrewar was het wederom Dik die in de juiste ontsnapping zat. Of hij er blij mee was?? Dat wisten we pas na afloop,. De kopgroep van 5 werd nog gereduceerd met 1 man. Dik kon blijven aanhaken en finishte mooi als derde!

Het peloton leek het wel welletjes te vinden. Diverse renners konden op z’n Zoetemelks wegrijden, waarna het gat steeds kort en krachtig dichtgereden werd, om weer over te gaan op een zomeravond tempo. Johan de Beer was dit koersgedrag zat, en besloot 2,5 ronden voor het einde het hazepad te kiezen. Joost kon zijn ploegentijdritpartner niet alleen laten strijden en besloot mee te springen. Samen reden ze rond, tot aan de meet. Johan vijfde, Joost zesde. In het peloton eindigde Ferry als achtste, Nick als twaalfde en Roel als vierentwintigste.