Willy en Antoine in de Ronde van Gelderland, Masters 40+

Eerste Paasdag om 07.15 u stonden ze dan bij de MacDonalds in Ewijk… dicht! Dan maar door naar Apeldoorn voor de Ronde van Gelderland, die al om 09.15 u zou starten. Antoine had nogal last van de luchtwegen, en pas om 02.30 uur in slaap gevallen de avond ervoor. Willy had geen excuses.

Met 160 man aan het vertrek was de start hectisch, maar na 1 km zaten Willy en Antoine bij de eerste 10 te rijden. Sterker nog, Willy zat direct in de kopgroep, die, ondanks de vaart in het peloton, 55 seconden pakte. Knap werk! De koers ging richting Arnhem waar gedurende 30 km veel op en af gereden moest worden inclusief Posbank en mooie vergezichten. Geen branden op de Veluwe nog te bekennen.

Vlak voor de Posbank was Willy terug in het peloton. Opgeblazen en veel tijd om te herstellen was er niet. helaas, Willy gelost. Antoine pufte en kuchte als een oude vent, maar kon in de groep meeglijden. Heuvelzone overleeft, maar toen begon de ellende pas… en dijk van wel een uur of zo! Windkracht 5 schuin tegen, dus dan weet je het wel. Twee keer in de 2e waaier en 2 keer terug gekomen. Aangesloten in het uitgedunde peloton en ongeveer 20 seconden nadat hij dacht “gaat lekker nu”, weer eraf. Met een klein groepje blijven draaien en uiteindelijk 41e in de uitslag. Gezien de omstandigheden nog niet zo slecht. Douchen en naar huis via Ewijk.