Wederom ereplaats voor FCA in Zeeland

Georganiseerd door onze fca mannen Willy en Henry, reisden we af naar het oventje. Ergens tussen Volkel en Zeeland in. Het waaide flink voor de start, dus we wisten al dat er snel slachtoffers zouden gaan vallen. Maar naarmate de koers vorderde ging de wind langzaam liggen.

Bij de masters bleef het lang bij elkaar totdat Edwin Raats het welletjes vond en demarreerde. Alleen Rullen kon volgen, en ook alleen maar volgen. Het werk moest gedaan worden door Raats waardoor hij de terechte winnaar werd. Daarachter ging het peloton sprinten voor de derde plek. Met een valpartij in de laatste 100 meter was het een rare finish. Willy werd knap 3e en kon wederom bloemen gaan ophalen. Daarachter werd Geert Jan 10e en ook Peter Bouwmans eindigde in de prijzen met een 13e plek. Bart en Hans moesten beiden wijken voor de valpartij en eindigden verderop in het peloton. Gelukkig bleven ze wel op de fiets zitten.

Bij de Amateurs werd er flink doorgeknald. Met 2 rood-wit-blauwe truien in het peloton moest iedereen flink aan de bak. Ontsnapping na ontsnapping, maar lang duurde het nooit. Uiteindelijk reden er 2 renners kort voor het peloton uit, zij streden voor de overwinning. Ferry eindigde als 5e, Henry als 11e en Joost als 18e.

[flickrset id=”72157626973559474″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Leave a Reply