Verslag 5e trainingsrit Oss

Zondag 21 februari, de gordijnen gaan open, wederom regen en veel, heel veel wind.
Na wat weer-sites te hebben geraadpleegd (allemaal andere voorspellingen) en wat bemoedigende whatsapp berichten over en weer besluiten 5 FCA’ers, Joost, Sander, Pepijn, Andrew en Ferry, om toch te starten in Oss.
Daar aangekomen bleek team Piels ook weer met de volledige ploeg en aanhang te zijn uitgerukt.
Vanaf de start werd de knuppel meteen in het hoender hok gegooid, demarrage na demarrage met diverse keren Sander erbij en ook Joost liet zich verleiden om het te proberen, maar allemaal zonder succes.
Na een half uurtje koers besloot Piels om met zowat de volledige ploeg het tempo de hoogte in te gooien en daarmee het peloton steeds verder uit te dunnen.
Toen de groep klein genoeg was, met Sander en Ferry erbij, lieten ze telkens wat renners van hun ploeg wegrijden om ze vervolgens zelf weer terug te gaan halen. Op een ronde of 7, 8 van het einde zat Ferry ook bij zo’n groepje met 7 Piels renners, Ronan van Zandbeek en Roy van Heeswijk maar helaas werd ook deze ontsnapping weer ongedaan gemaakt door Piels zelf. Zo bleef het doorgaan en werd de laatste ontsnapping in de laatste ronde ook ongedaan gemaakt en ging er 21 man voor de overwinning strijden.
Helaas wisten Sander en Ferry zich niet te mengen in de strijd om de overwinning en de ere plaatsen.
Maar gezien de omstandigheden, het startveld en de snelheid was het voor de FCA renners weer een geslaagd ochtendje Oss met een 13e (Ferry), 18e (Sander) en 22e (Joost) plaats.