Uitwaaien in Meer-Hoogstraten

Joost besloot zaterdag 13 april te gaan koersen in Belgie. Bij de VWV werd er een koers georganiseerd bij Hazeldonk. De naam Windmolenkoers werd al snel duidelijk: de grote windmolens stonden er niet voor niets…

90 man stonden opgesteld voor een koers van 70 km, 14 keer een mooie ronde van 5 km. Er zaten 2 bochten in die erg krap waren, waar het steeds dringen was om door te komen. Daarna weer vol gas optrekken, om parralel aan de snelweg Antwerpen-Hazeldonk wind mee te scheuren naar snelheden boven de 50 km/u. Dan klein viaductje op, en met zij- en tegenwind weer naar start-finish.

Er waren wat kleine uitlooppogingen, maar met de snelheden wind mee was het ondoenlijk om definitief weg te komen. Joost kwam ook nooit helemaal voorin om een poging te wagen. Wel moest hij een paar keer alert zijn om gaten dicht te rijden en zo aansluiting te houden met het peloton. De deur stond achterin het peloton soms aardig open. Uiteindelijk is hij in het peloton gefinisht, zonder noemenswaardige hoogtepunten. Laten we het maar houden op een goede training. En de eerste kleur komt nu ook op de armen en benen!!!

Hier nog een leuk filmpje van de koers