Twee keer 5e in Vlierden

Het was ideaal koersweer in Vlierden. Bij de masters Bart en Peter aan het vertrek. Peter kon voor het eerst gebruik maken van zijn nieuwe Rolf Prima wielen, en was daar naar afloop ook erg over te spreken! Ze zijn lichter en rijden ook lichter, wist hij na afloop te melden.

Vanaf de start vloog men er weer in en altijd was er wel een kopgroep die weer teruggepakt werd. Op vijf ronden voor het einde waren er dan toch vijf man die weg reden. Bart zat er ook keurig bij. In het peloton werd door drie man afgestopt. Daardoor kon de kopgroep de voorsprong uitbouwen. Even later reden nog vijf man weg maar ze kwamen niet verder dan tot 25 seconden.

In de laatste ronde probeerde men nog weg te rijden uit de kopgroep. Een voor een kwamen zij binnen en Bart reed hier naar een mooie vijfde plek. Peter eindigde als vijftiende.

Bij de amateurs een mooie afvaardiging met Dik, Ferry, Henry, Joost en Nick. Er ontstond snel een kopgroep van drie man zonder FCA. Joost kon nog, samen met een mederenner, de oversteek maken. Tezamen reden ze naar de kopgroep, alwaar de samenwerking goed liep. De voorsprong groeide naar bijna 2 minuten. Helaas, de pechduivel sloeg toe: lekke band voor Joost. En dus de aanwezigheid van FCA in de kopgroep opgeheven. Alle hens aan dek dus in het peloton. Maar de voorsprong was te ver opgelopen om ze dicht te rijden. Uiteindelijk kon Dik nog weg rijden met 2 anderen om als 5e en beste FCA-renner te finishen. Nick kon ook nog ontsnappen uit het peloton. Henry en Ferry werden 1 en 2 in de pelotonsspurt, waardoor de schade qua uitslag alsnog goed was.

Op internet zijn mooie foto’s van Hans Slegers te vinden via deze link https://picasaweb.google.com/100768492472156184443/WVANAvondcriteriumVlierden2014