Tijdrit Zundert

Na het enigszins teleurstellend verlopen NK Tijdrijden van vorig jaar, had Joost het plan opgepakt er meer voor te doen, en te proberen of dit onderdeel voor hem nog verbeterd kon worden. De eerste echte test stond afgelopen zaterdag op de planning: een tijdrit in Zundert. 3 ronden van elk 8,7 km, in totaal 26,2 km.
Toch wel wat gespannen naar Zundert toe. De spanning had ervoor gezorgd dat Joost zijn Rolf Prima koerswielen was vergeten. Dicht wiel lag gelukkig wel in de kofferbak. Tijdens het warmrijden kwam hij er ook achter dat zijn hartslagband, toch wel handig tijdens een tijdrit, ook niet mee was. En bij het klaarmaken voor de tijdrit ging een van de sluitingen van zijn schoen kapot. Gelukkig kon pleistertape de boel redelijk bij elkaar houden.

De start ging goed. Op het bochtige rondje was de wind afwisselend mee of tegen. Mee ging heerlijk, wind tegen ging niet slecht. Bij het eerste keerpunt zag Joost dat zijn voorganger, welke een minuut eerder gestart was, niet ver weg was. Een mooi doel om op te focussen. Langzaam werd de afstand kleiner, en in ronde 3 kon hij zijn voorganger inhalen. Kort daarna reed al de volgende renner, en ook die kon ingehaald worden. Na 3 ronden dus 2 man ingehaald, en zelf niet ingehaald. Dat moest wel een goede uitslag zijn.

De prijsuitreiking: Nr 3 bij de categorie 40- werd een jongen uit de opleidingsploeg van Rabobank Development. Toen was in ieder geval duidelijk dat het podium er niet in zat. Maar toch een 5 plek in deze leeftijdsklasse (van in totaal 23 starters), en dus dik tevreden! En hulde aan de organisatie om ruim 80 deelnemers zonder problemen hun tijdrit te laten rijden.