Tijdrit Well/Nieuw Bergen

In het kader van de Limburg Chrono Trofee stond woendagavond 13/6 de individuele tijdrit in Nieuw-Bergen/Well op het programma. Joost en Dik besloten zich weer in het strakke pak te hijsen en zichzelf te pijnigen op het 25 kilometer lange parkoers.

 

Joost startte als eerste van FCA, in de categorie Masters 40+. Het vervelende is dat in deze categorie de kleppers net zo hard rijden als de Amateurs. Echte tijdrijders laten zich niet stoppen door pijntjes, en negeren dus ook het feit dat ze wat ouder zijn. De start liep iets naar beneden over mooi glad asfalt. Al gelijk 47 km/u op de teller. Om zich niet op te blazen gelijk de druk wat van de benen. Maar na 1,5 km kwam het stroevere asfalt en wat vals plat. En daarmee vervlogen gelijk alle illusies: dit zou een lange rit gaan worden. Zwoegend om de teller boven de 42 per uur te houden richting het eerste keerpunt was de boodschap duidelijk: het doel om te finishen onder de 35 minuten zou moeilijk worden. Van keerpunt 1 naar 2 stond de wind licht tegen. Nog meer ploeteren, zelfs even de berm in door te verkrampt op de fiets te zitten. De klok werd uiteindelijk afgedrukt op 36 minuten en 6 seconden. 12e van de 22 deelnemers in de categorie. Moe, teleurgesteld, maar eerlijk: het was gewoon niet goed genoeg.

 

Ook Dik richtte zich op een tijd van rond de 35 minuten, en in ieder geval sneller dan vorig jaar, toen hij 35 minuten en 43 seconden klokte. Ook voor Dik bleek het schema van 35 minuten rond te hoog gegrepen. Uiteindelijk reed Dik bijna een kopie van een jaar eerder, met uiteindelijk een tijd die één seconde langzamer was: 35 minuten en 44 seconden. Goed voor een 10e plek in de categorie Amateurs.