Ronde van Uden

Onder natte omstandigheden stonden 4 renners van FCA aan de start in Uden. Henry, Joost, Maarten als vaste starters dit seizoen, maar ook Emiel had na zijn sleutelbeenbreuk eerder dit seizoen weer een nummer opgespeld! Van de bijna 70 aanmelders vertrokken uiteindelijk iets meer dan 40 renners voor 33 snelle maar kletsnatte rondes in Uden.

Maarten en Henry hebben er zin in en zitten consequent vooraan. Emiel en Joost zitten in de eerste rondes te ver van achteren, en komen ook in de problemen als er enkele valpartijtjes zijn. Zij verliezen de uitsluiting bij de voorposten, en zijn veroordeeld tot achtervolgen. Ze komen echter nooit meer bij de eerste 18 renners. Bij die eerste groep besluiten 4 renners op avontuur te gaan. 3 houden dit uiteindelijk tot aan de meet vol. In de spurt voor de 4e plek komt Maarten als eerste FCA renner goed van voren over de meet, met Henry daar weer dicht achter.

Bij de relatief grote groep ‘geslagenen’ moet er 5 rondes voor het eind afgespurt worden voor de 19e plek. Joost weet deze te pakken, en dus ook een klein prijsje. Emiel komt daar helaas niet aan, maar dat mag ook niet verwacht worden na een lange afwezigheid in het peloton vanwege een sleutelbeenbreuk.

Leave a Reply