Ronde van Den Dungen/Maaskantje

Onder een mooie lentezonntje mochten de Amateurs weer eens starten in Den Dungen. Het was geen rondje maar een driehoek. En met de aanwezige wind zorgde dat voor een zwaar koersje. Lekker op het (Maas)kantje koersen! Henry, Joost en Nick hadden daar wel zin in.

Het was in de eerste ronden meerijden. Vooral Nick en Joost waren goed en actief voorin te vinden. Voor Henry leek de koers op een gegeven moment voorbij. Lekke tube. Gelukkig kon hij een ander wiel lenen, en mocht hij met een ronde vergoeding weer aansluiten. Ondertussen was er een groep van 6 ontsnapt. Joost kon gelukkig weer aansluiten. De organisatie leek even zoek, maar al snel reden ze ‘gebroederlijk’ naar een voorsprong van 25 seconden. 2 man van STMA Cycling Team erbij, zij gingen er met de buit vandoor. In de een-na-laatste ronde ging een van die 2 er vandoor. De rest kon alleen nakijken. De 4 resterende renners besloten te blijven draaien. Teamgenootje van de STMA renner die ontsnapt was, sloot als laatste aan en draaide logischerwijs niet meer mee. Door zo wat energie te sparen kon hij er op het einde ook nog tussenuit knijpen. Het werd dus met 4 man sprinten voor plek 3. Joost dacht er goed voor te staan. Echter, op het laatste rechte eind was de benodigde versnelling afwezig in de spurt der stervende zwanen. Een 5e plek, stiekem had hij gehoopt op meer.

In het peloton verbrokkelde het wat. Er konden nog wat kleine groepjes op avontuur. Het peloton mocht afspurten voor circa plek 12. Henry werd 19e, Nick 20e. Alle FCA-renners in de top-20!

[flickrset id=”72157644183694953″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]