Podium en 8e plek voor FCA bij de BWF in Breda

60 rondjes van 1 km in Breda. Dat stonden Pepijn en Joost te wachten vandaag. Vrij snel na de start reed er een 6 man sterke kopgroep weg. Joost zag het gebeuren, en kon er uiteindelijk nog naar toe rijden. De kopgroep draaide lekker rond. Niemand had de behoefte gek te doen, de zomerse warmte zorgde voor een deken van rust.

Half koers Kon de kopgroep het peloton op een rondje zetten. Dat was eigenlijk ook het signaal voor de kopgroep om eens een paar keer aan de boom te schudden. Een paar demarrages later zonder resultaat kon het peloton afspurten voor plek 8. Joost zag Pepijn al dik 400 meter voor de meet op kop sleuren, en zag het eigenlijk al mislukken. Maar Pepijn was beresterk en reed iedereen in zijn wiel kapot, en kwam als eerste van het peloton binnen. Mooi en sterk gereden, een verdiende 8e plek!

De kopgroep mocht nog 7 ronden finale rijden. En dat werd het wel. Elke ronde demarrages. Joost besloot alleen te volgen en aan te sluiten. De beetjes konden niet al te veel meer hebben. Bij naderen van de laatste ronde viel alles stil, en dit was zijn kans. Gas erop en blijven rijden. Iemand aan de kant zag het niet goed komen want “hij kijkt wel moeilijk”. Pepijn verzekerde hem dat dit niets zegt bij Joost… In de laatste 300 meter kwam er een sterke Belg terug op het wiel, en kon erop en erover. Een 2e plek dus. Wel dik tevreden FCA renners in de auto naar huis toe!