Ploegentijdrit Gilze

Aangezien er bij FCA Cycling Team geen gekken zitten die het tijdrijden leuk vinden, sluit Joost af en toe aan bij ServerPC IT Solutions Team Best. Deze heren rijden elk jaar wat tijdritten samen, en vanwege overvolle agenda’s komt er dan wel eens een plekje vrij om als gastrenner mee te doen. Ditmaal dus in Gilze.

De start vond plaats in Gilze op een groot podium met veel publiek. Top sfeer voor een prachtig evenement. Vanaf dat podium door Gilze om via het buitengebied weer terug te keren. Een uitdagende ronde van 8 kilometer die 3 keer gereden moest worden. Starttijd 18.04 u. De samenstelling van het team was zeer divers. Een junior van WV Schijndel als ambitieuze motor, maar ook heren met drukke banen en eigenlijk te weinig tijd om te trainen. Aangezien je in een ploegentijdrit echt op elkaar ingespeeld moet zijn, verliepen de eerste kilometers wat rommelig. Maar al snel kwam de Schwung er in. Iedereen reed naar zijn kunnen, en het tempo kon goed rond de 47 gehouden worden, met uitschieters boven de 48 per uur.

In de laatste ronde werd  1 renner kwijt gespeeld. Aangezien de tijd van de 4e renner telde, en we maar met 5 gestart waren, was het wel zaak om niemand meer te verliezen. En dat lukte zonder terug te vallen. De tijd en positie van vorig jaar werd dit verbeterd, en met een 8e plek en een gemiddelde van 45,7 km/u kon tevreden huiswaarts gekeerd worden!