Peter Bouwmans Memorial in Bakel

Voor de start in Bakel ging de aandacht uit naar de in 2016 overleden Peter Bouwmans. Een indrukwekkende minuut stilte voor de start.

Bij de amateurs gingen Pepijn Henry Nick en Sander van start. Sander en Nick wilde er vanaf de start direct een harde koers van maken. Een kanonsstart zorgde dat het tempo nooit meer stilviel en de koers met een gemiddelde van 42.8 km/u afgelegd werd. Sander reed attent van voren en Nick moest even bekomen van de snelle start. Nick en Pepijn konden op het juiste moment met een kopgroep wegspringen en op het moment dat Sander ook de oversteek wilde maken reed Sander helaas lek. Door het hoge tempo in de kopgroep moest Pepijn even later de rol lossen. Nick kon door elke ronde als eerste over de meet te komen de leidersprijs bemachtigen. In de eindsprint haalde hij een 6e plaats. In het peloton kon henry de sprint winnen (aangetrokken door Pepijn) voor de 11e plaats.

Bij De Masters was Andrew erg actief en kon wegkomen in een kopgroep van 6. Helaas werden ze halfweg koers weer ingerekend. Andrew haalde uiteindelijk een 10e plaats.