NK Masters 2011 te Volendam

Gert-Jan, Willy en Henry stonden vol goede moed aan de start in Volendam. Tijdens het infietsen waren de tactische plannen heel snel besproken en nu hoefden we ze alleen maar uit te voeren. Kortom een makkie???
Met 140 renners aan de start en langs de dijk wind op kop, zag het er niet naar uit, dat er renners weg zouden rijden, maar koers is koers. Willy nestelde zich goed voorin, Gert-Jan en Henry daar achter. Enkele renners probeerden de dans te onspringen maar werden iedere keer terug gereden. Hoe minder de te rijden ronde werden hoe nerveuzer het peloton werd. We moesten ons als een gladde paling door het peloton zien te wringen.

De gevreesde valpartijen werden waarheid. Renners die op wegversmallingen klappen of de rozenstruiken invliegen en besluiten niet in de rozen te gaan liggen maar op de weg, waardoor er een stuk of dertig renners over deze renner heen vliegen. Kortom veel spektakel.
De laatste ronde ging in. Degene die zich gespaard heeft, wil nog verder naar voren met als gevolg dat tijdens deze ronde weer renners wegversmallingen aan de keerde passeren en in de bocht voor de finish gaan ze gewoon midden op de weg liggen.

Willy kon zich als “FCA-paling” het beste als renner kwalificeren met als resultaat een 28e plaats. De andere twee zaten als haringen in een ton gevangen (Gert-Jan en Henry) eindigden in de achterhoede.  

Deze koers heeft een terechte Volendamse winnaar opgeleverd. Ons FCA drietal ging tevreden met een bossie Volendamse paling naar huis (mjammie, mjammie).

De Amateurs mochten 19 rondjes, in totaal 100 km. Door de wind op kop op de Zeedijk, viel het peloton steeds helemaal stil. Niemand wilde het tempo hoog houden, en wegrijden op dat stuk was geen eenvoudige opgave. Edam inrijden was het punt dat er weer snelheid kwam. Met een gemiddelde van 43,5 km/u is er toch hard doorgereden. In de laatste 2 ronden reed er nog een groep weg waaruit de winnaar kwam. Joost heeft in de koers 2 serieuze pogingen ondernomen om weg te geraken, beiden duurden niet langer dan een halve ronde, helaas. In de spurt heeft hij zich niet gemeld, met de beelden van de Masters 40+ voor zich (de vele valpartijen en gewonde renners).

 

[flickrset id=”72157627115501732″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Leave a Reply