Nederlands Kampioenschap WFN

Lang leve de wilde bonden. Dankzij hen hebben de Amateurs twee kansen om Nederlands Kampioen te worden. Natuurlijk staat het KNWU kampioenschap hoger aangeschreven, maar toch is het NK WFN een mooie koers. Ditmaal in Achtmaal. Namens FCA stonden Twan en Pierre aan de start bij de 40+, en Henry, Dik en Joost bij de Amateurs.

Twan en Pierre konden mee fietsen, en daar was het helaas wel mee gezegd. Het zat er niet in. Te weinig kunnen trainen de laatste periode, dat ga je merken op een mooie zonnige dag op een mooi maar toch wel zwaar parkoers. Een finish in de buik van het peloton was het eindresultaat.

Daarna de beurt aan de Amateurs. Een nerveus begin. Wat kleine aanvallen, wat dringen, maar zonder resultaat. Na een paar ronden besloot Joost ook maar eens te demarreren, en kreeg uiteindelijk 5 renners mee. Een mooie kopgroep was ontstaan, welke een 30-tal kilometers stand hield met een maximale voorsprong van zo’n 45 seconden. Maar het peloton kwam steeds dichterbij, en op ronde 5 voor het eind was het avontuur over, en ook de goede benen van Joost waren op. Henry zat alert voorin toen de hergroepering tot stand kwam. Bij de eerstvolgende demarrages zat hij mee, een kopgroep van 8 die tot de meet stand hield! Net geen podium voor Henry, maar een erg mooie 4e plaats op een NK. Dik zat goed voorin bij de pelotonsspurt, en eindigde rond de 13e plek. Joost werd uiteindelijk 42e.

Leave a Reply