Mooie koers en mooie uitslagen in Kessel

Dik, Henry, Joost en Nick togen naar Kessel. Allen onbekend met het rondje. Aldaar aangekomen bleek het een ronde te zijn waarbij je navigatie nodig hebt: heel veel bochten, wat hoogte verschil, het beloofd een zware koers te worden.

Dik en Nick kwamen goed weg bij de start. Henry en Joost zaten wat verderop in het peloton. Het was een hele klus om naar voren te komen vanwege de vele haakse bochten. Steeds het peloton op een lint, en op de rechte stukken viel het bijna niet stil. Wegrijden was ook geen optie. Dus allemaal de rondjes in straf tempo afleggen, en hopen op een goed moment om iets te kunnen doen.

Henry en Joost kwamen tegen het einde van de koers alsnog voorin aansluiten. Helaas was toen al een kopgroep van 4 man vertrokken, die na de meet pas teruggezien werd. Op 2,5 ronde van het eind demarreerde nog een renner. Joost kon er nog heen springen. Die renner besloot dat het kansloos was gezien het peloton wat er kort op zat. Joost reed toch door, om de spurt niet te willen afwachten. En die laatste ronden kon hij voor het peloton blijven: 5e dus. Dik werd knap 2e in de pelotonsspurt, en dus een 7e plek. Henry maakte het ‘feest’ compleet door als 14e te finishen, en dus 3 man in de top-20. Nick was erg actief geweest in de koers, en bolde tevreden als 27e over de meet.

Eindconclusie: een leuke koers die volgend jaar zeker weer bezocht gaat worden!

Op de facebookpagina van de organiserende wielervereniging staan leuke foto’s