Maren-Kessel

Op de dag van de WK finale stond er voor onze Amateurs een eigen beproeving op de kalender: de Ronde van Maren-Kessel. Altijd een lastige koers door de snelle finishpassage, en de zware dijk in het parkoers. Het weer speelt ook altijd een grote rol. Meestal door veel wind, nu door zeer warme temperaturen.

Henry, Joost en Maarten stonden aan de start, in totaal een kleine 60 man. Het advies van de speaker: veel drinken. Bedoelde hij tijdens de koers of tijdens de WK finale? Nou ja, starten dan maar, en kijken waar het schip strand.

 Nog voor half koers kneep Maarten in de remmen. Het werd niets vandaag. Henry en Joost ploeterden voort in de volle zon. Joost kon mee glippen in een van de vele ‘demarrages’. Echt splijtend waren ze niet, alleen was de rest van het peloton mak geslagen. Zo brak het peloton in vele stukken, en Joost dus in een groep die kon strijden voor een 13e plek. Uiteindelijk 18e, een klein prijsje. Henry zat daarachter in een grote groep, en werd 35e. Snel naar huis om af te koelen in het zwembadje…

Leave a Reply