Laatste trainingsrit Oss: Ferry 2e

Een hoop FCA renners hadden de weg naar Oss gevonden. Wel met wisselende ambities. Dat Ferry en Sander goede benen hebben en hoog kunnen eindigen in het eindklassement maakten ze al snel duidelijk. Sander demarreerde vroeg in de koers, en kreeg 3 man mee. Ferry sloot wat later ook nog aan met een 6e renner. Deze kopgroep reed goed rond, met een maximale voorsprong van 1m30s. In deze kopgroep was Ferry een van de betere.

Achter dit geweld bleef het peloton rond rijden. maar op het altijd windige rondje werd het lastig weg rijden. Er losten wat renners, maar een redelijke groep bleef azen op de laatste top-10 plaatsen. Joost reageerde op een uitval van een renner, sloot aan, kreeg wat gezelschap, en ook Dik kon uiteindelijk deze groep bereiken. Johan bleef steken op 10 meter, en moest helaas weer terug zakken in het peloton. Al rondrijdend kwamen we ineens Sander weer tegen. De kopgroep was uit elkaar gevallen. Ferry was samen met een andere renner weggereden, en het restant van de kopgroep viel dus terug naar de achtervolgende groep.

Ferry kwam op het einde net iets te kort, maar kon een mooie 2e plaats binnenslepen. Hiermee eindigde hij als 5e in het eindklassement. In de tweede groep eindigde Sander als 7e, 1 plaatsje voor Dik. Sander verzekerde zich hiermee van plaats 4 in het eindklassement. Bij Joost was het beste er al even af, moest de tweede groep de laatste ronde laten lopen, maar kwam voor het peloton als 14e binnen. Johan, Andrew en Peter zaten keurig in het peloton. Henry en Nick reden de koers uit met een kleine achterstand.