Hel van Mijnheerkens Leeuwen NWB

Op Moederdag stond de Hel van Mijnheerkens op het NWB programma: racen onder de rook van het Roermond Outlet Centrum, waar sommige mensen moeders gingen trakteren op allerlei mooie spullen. In Leeuwen stonden renners te trappelen om het beloofde bosje bloemen voor moeders mee naar huis te mogen nemen, beseffende dat de benzinepomp ook altijd wel wat leuke bosjes op voorraad heeft.

Als eerste de masters. Hier stond Hans aan de start. Dit verslag volgt later.

De amateurs konden zien aan de masters hoe zwaar het was geweest. De temperaturen en  maakten de ronde slopend. Bij de amateurs Henry en Joost aan de start. Helaas geen Ferry, die zijn overwinning van vorig jaar helaas niet kon verdedigen wegens storingsdienst op het werk. De planning was rustig aan beginnen, want het arsenaal aan cartouches zou niet onbeperkt zijn vandaag. Na wat schermutselingen bleek dat wegrijden niet erg gemakkelijk zou zijn. Toch enkele stevige pogingen van we groepjes.

Iets na half koers (gokje, aangezien we pas 10 ronden voor het eind te zien kregen hoe veel ronden we nog moesten), kreeg Joost het op zijn heupen. Na een, natuurlijk zinloze, poging werd hij weer ingerekend en kon henry een poging wagen. Hij redde het tot in de kopgroep, echter, in een van de bochten raakte zijn pedaal de grond waardoor hij 3 meter moest goedmaken. Dat was te veel van het goede. Hij zat al op het tandvlees, en dit was net effe te veel. Joost was er achter aan het afstoppen, maar toen hij henry zag lossen besloot hij mee het gat naar de kopgroep dicht te rijden. Henry kon zijn karretje helaas helemaal niet meer aanhaken.

Op het einde was het merendeel van de overlevers aardig versleten. Een eenling kon nog ontsnappen en won solo. Daarachter ‘pelotons’ spurt. Joost behaalde uiteindelijk een mooie 12e plek, waar hij zeer tevreden mee was. Henry baalde een beetje dat hij net niet mee kon, maar zijn ‘vakantie’ op Mallorca zak toch wel binnenkort zijn vruchten moeten gaan afwerpen.